Predstava “Demokratija” Zijaha Sokolovića u Nišu

Predstava „Demokratija“, koju je napisao i režirao Zijah Sokolović, i čije igranje organizuje UG Srbija u pokretu, naći će se na pozorišnim daskama u deset gradova širom Srbije tokom oktobra i novembra.

ŠTA: predstava „Demokratija“

GDE: bioskop Kupina, Niš

KADA: 27. oktobra 2015. u 20h

KO: Srbija u pokretu (organizator) & Zijah Sokolović (idejni tvorac i izvođač)

ZAŠTO: da bismo kroz priču motivisali građane da razmisle kakav izborni i politički sistem zapravo žele

HASHTAG: #demokratija

KARTE: na linku, putem telefona 060/451-01-32, mejlom na pokreni@srbijaupokretu.org.

„Demokratija“ Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, provlačeći je kroz staru Grčku, stari Rim, pa i mitsku priču o Prometeju i bogovima sa Olimpa, vešto pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi – osim kada to baš i nije slučaj. Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo.

Predstava „Demokratija“ nastala je u okviru kampanje „Biram koga biram“, koju sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu. Nakon svakog igranja održaće se i diskusija o postojećem izbornom sistemu, te će publika imati priliku da iznese utiske, kao i da razgovara o tome da li mi zaista biramo svoje predstavnike u parlamentu, ili nam izborni sistem to samo prividno dozvoljava.

Svi koji bi želeli da pogledaju predstavu, ili da se uključe u nacionalnu kampanju, već sada se mogu javiti Srbiji u pokretu putem maila pokreni@srbijaupokretu.org ili na broj telefona 060/451-01-32.

Oktobarska igranja predstave

21. 10. – Novi Sad

22. 10. – Beograd

26. 10. – Leskovac

27. 10. – Niš

Link za online prijavu možete naći ovde.