Trening za novinare „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini“

Media i reform centar Niš poziva vas na trening o izveštavanju o ilegalnoj trgovini koji će se održati 20. februara od 11 do 17 sati u Media centru Niš. Trening je deo projekta „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini“, koji se realizuje u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ pod pokroviteljstvom kompanije Filip Moris.

S obzirom na štetan uticaj ilegalne trgovine i sive ekonomije na celo društvo, Media i reform centar Niš organizuje trening za novinare kako bi se ojačala saradnja medija i relevantnih državnih službi nadležnih za borbu protiv sive ekonomije. Učesnici treninga biće u prilici da od stručnjaka iz policije, ekonomije i novinarstva saznaju najnovije informacije i istraživanja u ovoj oblasti.

Nakon treninga, učesnicima će biti predstavljen nagradni konkurs za novinarsku izuzetnost na temu borbe protiv sive ekonomije. Na ovom konkursu moći će da učestvuju novinari iz cele Srbije koji su se temom ilegalne trgovine bavili u svojim novinarskim radovima.

Projekat „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini“ jedan je od 82 projekta realizovana u protekloj deceniji kroz Program „Pokreni se za budućnost“. Od 2014. godine pokrenute su važne teme u procesu javnog zagovaranja ka donosiocima odluka kako bi se izmenila i dopunila određena pravila i zakoni, koji se odnose na mlade u preduzetništvu, mlade u nauci i na negativan uticaj ilegalne trgovine na celo društvo.

Osoba za kontakt: Ivana Ilić-Stojadinović, Media i reform centar Niš, 018/526-972; 066/8528-012;

ivana@mirc.rs.