Tribina „Kada bi Srbija pristupila Konvenciji o kasetnoj municiji…“

Udruženje građana „Akcija i pomoć“ i Ban Advocates of Handicap International, uz podršku Pravnog fakulteta u Nišu i Media i reform centra Niš, organizuju u sredu, 28. januara, u 14 časova u Sali za sednice Pravnog fakulteta u Nišu (I sprat).

     TRIBINU

„Kada bi Srbija pristupila Konvenciji o kasetnoj municiji…“

 Učesnici tribine:

  – Slađan Vučković, predsednik udruženja „Akcija i pomoć“

  – dr Nebojša Raičević, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu na predmetu Međunarodno javno

    pravo

  – Dragana Rodić, predsednica udruženja „Dragana Rodić“ i stručni saradnik Univerziteta u Nišu

  – Alma Al Osta, menadžerka zagovaranja zabrane naoružanja u Handicap International-u.

Udruženje građana „Akcija i pomoć“ iz Niša zalaže se za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, kao i za zabranu korišćenja kasetne municije i drugih ubojitih sredstava. Svoje ciljeve ostvaruje sprovođenjem akcija u okviru različitih projekata kojima želi da informiše građane i javnost o opasnosti zbog neočišćenih terena od kasetnih bombi.

Tribina na Pravnom fakultetu organizuje se u okviru projekta „Ja kažem NE kasetnoj municiji“, kojim Udruženje želi da približi problem kasetne municije mlađoj generaciji.

Pored zagoravanja za pristupanje Srbije Konvenciji o kasetnoj municiji, tokom projekta Ja kažem NE želimo da skrenemo pažnju i na Konvenciju o zaštiti prava osoba sa invaliditetom. Iako je Srbija potpisnik ove Konvencije, ona se ne poštuje u potpunosti.

Tribina ima za cilj da studentima približi proces zagovaranja i da napravi vezu između zagovaračke aktivnosti i njihovog opredeljenja. Naša je želja da se kroz svoj rad studenti aktivno uključe u proces zagovaranja usvajanja ovih, za moderno srpsko društvo, vrlo bitnih međunarodnih konvencija.

Unapred zahvalni,

Udruženje građana „Akcija i pomoć“

Slađan Vučković

+381638156353; info@akcijaipomoc.org