ZVANIČNI PROGRAM 51. FILMSKIH SUSRETA U NIŠU

„Dnevnik mašinovođe“, „Sporazum“, „S one strane“, „Procep“, „Dobra žena“, „Igra u tami“, „Otadžbina“, „Pored mene“, „Smrdljiva bajka“, „Inkarnacija“, „Braća po babine linije“ i „Vlažnost“ naslovi su filmova koji će biti prikazani na ovogodišnjim Filmskim susretima na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi.

„Selekciona komisija odlučivala je isključivo na osnovu kriterijuma koji su vezani za glumačka ostavarenja i glumce. Dnevnik mašinovođe, Sporazum i Inkarnacija biće premijerno prikazani pred niškom publikom. Na zatvaranju festivala, kao gostujući će biti prikazani niški dokumentarni filmovi – „Lutajuća srca – arhiv emocija“ i „Radnički je ljubav Niša“, rekao je član direkcije Festivala Dejan Dabić.

Ovogodišnji festival upotpuniće i studentski kamp, a prema rečima organizatora, interesovanje je veliko.

„Studenti iz Banjaluke, Cetinja, Novog Sada, Beograda i Kosovske Mitrovice, njih pedesetak, učestvovaće u radionici o filmskoj glumi“, dodao je direktor Narodnog pozorišta Niš Ivan Vuković.

Organizatori očekuju da će 51. filmske susrete posetiti između 50 i 100 glumaca. Prodaja kompleta karata počinje 5. avgusta, a prodajna mesta su kancelarije Turističke organizacije Niš i pres-centar Festivala, koji je ove godine u Oficirskom domu. Cena kompleta iznosi 1500 dinara, a pojedinačne karte će koštati 200 dinara i biće u prodaji od 22. avgusta.