DRUGI „DANUBE FUN FEST“

Drugi Danube Fun Fest održaće se u Donjem Milanovcu od 9. do 14. avgusta. Članovi Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ iz Donjeg Milanovca prezentovali su ovogodišnji festival na pres-konferenciji održanoj u Media i reform centru Niš.

„Želeli smo da pokrenemo naš prelep, ali pust kraj. Aktivnosti na festivalu su raznovrsne. Ideja nam je bila da oživimo Igre bez granica, organizujemo međunarodni turnir u malom fudbalu, basketu, odbojci na pesku i stonom tenisu, edukativne ekskurzije i radionice. Između turnira i radionica biće priređen dobar zabavni program. Ove godine sviraće Piloti, Bad Copy, Orkestar Danijele Veselinović, DJ Geo Da Silva, DJ Garnier, DJ Coa i mnogi drugi“, izjavio je predsednik Inicijative mladih „Hoću! Mogu!“ Petar Jovanović.

Ideju o međunarodnom volonterizmu i mobilnosti mladih prepoznala je i Evropska komisija. Oni će uz pomoć partnerske organizacije iz Turske dovesti oko četrdesetak volontera iz čitave Evrope, koji će pomoći u organizaciji festivala. Osim organizacije, oni će učestvovati i u edukativnim radionicama, čije će teme biti mogućnosti Erazmus + programa i fondova i Evropskog volonterskog servisa.

„Prošle godine postigli smo izuzetne rezultate. Danube Fun Fest preskače lokalni karakter, te očekujemo veći broj stranih i domaćih turista. Ove godine posetiće nas gosti iz Alžira, Azerbejdžana, Turske, Grčke, Libana, Italije, Nemačke i Francuske. Iako je poznato da ovaj kraj ima raznovrsnu turističku ponudu, kao što je arheološko nalazište Lepenski vir, i najveći nacionalni park Đerdap, festival je znatno doprineo većoj posećenosti tih turističkih lokaliteta“, rekao je marketing koordinator Turističke organizacije Opštine Majdanpek Ivan Morarević.

Komplet ulaznica za sve žurke, participacija za sve turnire i smešaj sa doručkom u hotelu Lepenski vir može se kupiti za 99 evra.