MINI PLIVAČKI KAMP ZA DECU I MLADE SA INVALIDITETOM

Uspešan kamp za plivače u Pirotu

Kamp za mlade plivače sa invaliditetom održan proteklog vikenda u Pirotu bio je uspešan, saglasili su se organizatori i učesnici kampa na pres-konferenciji u Media i reform centru u Nišu.

,,Kampom smo ostvarili nekoliko zacrtanih ciljeva – podigli smo nivo tehničke spreme plivača, omogućili im da plivaju u drugačijem ambijentu, obiđu neka nova mesta i lepo se druže’’, zaključio je direktor kampa prof. dr Marko Aleksandrović.

Pozitivne utiske prenela je i mlada plivačica Andrijana Conjić. ,,Htela bih da se zahvalim organizatorima jer je u Pirotu bilo zaista lepo. Posetili smo i Mlekarsku školu i probali pirotski kačkavalj, obišli kuću u kojoj se sniman film Zona zamfirova, a uveče smo šetali Pirotom’’.

Održavanje kampa pomogli su Civitan klub Niš koji je obezbedio sakupljanje donacija za održavanje kampa, škola ,,14. oktobar’’ koja je pozajmila svoj kombi za put do Pirota i SC Pirot koji je plivačima omogućio da besplatno koriste bazene.

Otac plivača Miloša, Goran Milićević je rekao da su ,,deca sa invaliditetom osuđena na svoju sredinu pa su kampovi poput ovog odlična prilika da se deca socijalizuju I promene svoju svakodnevnu sredinu’’.

S obzirom na efekte Plivačkog kampa koje je pohađalo četrnaestoro dece iz Niša, Pirota i Medveđe, ideja je da se slični događaji organizuju bar dva do  tri puta godišnje.

Fotografije sa presa.