HUMANITARNI NELTA THEATER/THEATRE FEST

Udruženje nastavnika engleskog jezika Niša – NELTA i Filozofski fakultet u Nišu najavili su na pres-konferenciji održanoj u Media i reform centru humanitarni NELTA THEATER/THEATRE FEST. Manifestacija će se održati 17. maja u bioskopu Kupina, a svečano otvaranje je u 16 časova.

Ovaj festival je humanitarnog karaktera, jer će se, umesto naplaćivanja karata, prikupljati novac za Srđana Mitića, studenta novinarstva, koji boluje od multipleks skleroze, zbog čega mora na operaciju u Ukrajinu. Ulaz se neće naplaćivati, ali će u holu bioskopa biti kutija za dobrovoljne priloge.

“Na festivalu učestvuju skoro sve osnovne i srednje škole iz Niša. Cilj je da se prikaže šta su sve nastavnici sa svojim učenicima radili tokom godine i da se prikupi novac za lečenje Srđana Mitića”, izjavila je Mirjana Kostadinov, profesorka engleskog jezika u Ekonomskoj školi u Nišu i predsednica udruženja NELTA.

Njegova koleginica Anđelka Đokić kaže da je Srđan pre bolesti bio izuzetno aktivan. “Srđan je svirao gitaru i redovno dolazio na predavanja, izlazio sa društvom. Sada se otežano kreće i bolest sve više napreduje”.

Profesorka Filozofskog fakulteta Ljiljana Marković naglasila je da ne postoji rok do kada Srđan treba da ode na lečenje, ali da je svakako poželjno da to bude što pre. Filozofski fakultet će finansirati put do Ukrajine za Srđana i njegovog pratioca.