“Novinari, građani i oglašivači: Partnerstvo za unapređenje medijskog integriteta”

Četvrtak, 28. april 2016. godine, 11 sati

Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38

Centar za transformaciju medija u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji i uz pomoć Better Media Slovenija poziva Vas na prvu debatu u okviru BetterMedia projekta pod nazivom:

 “Novinari, građani i oglašivači: Partnerstvo za unapređenje medijskog integriteta”

Da li Vam je dosadilo da na programima televizijskih stanica koje koriste javno dobro pratite rijaliti programe koji obiluju nasiljem i lascivnim scenama? Da li Vam je dosta crne hronike i do detalja opisanih slučajeva ubistava i nesreća u dnevnim novinama? Da li ste željni istine i da li Vam je dosta „spina“, poluistina i manipulacije informacijama? Da li imate osećaj da Vam mediji govore istinu? Da li ste zadovoljni reakcijom države, regulatornih tela i samoregulative?

Da li ste se nekad zapitali šta mi građani i građanke možemo da uradimo da unapredimo rad medija bez čekanja da to neko drugi uradi umesto nas? Da li mislite da imate snage, znanja i kredibiliteta da utičete pozitivno na medijske sadržaje i dobijete medije koji su po Vašoj meri, a ne po meri političkih, ekonomskih ili bilo kojih drugih centara moći?

O ovim i sličnim pitanjima sa građanima, novinarima i lokalnim oglašivačima će u niškom Media centru 28. aprila razgovarati Miloš Stojković, advokat i predstavnik projekta Better Media Srbija, Vanda Kučera, direktorka korporativnih poslova u I&F McCann grupi, i Domen Savič, aktivista i predstavnik udruženja Zavod državljanin D iz Slovenije. Diskusiju će moderirati Miroslav Janković iz Odeljenja za medije Misije OEBS u Srbiji.

Better Media Srbija projekat je nastao 2015. godine, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i Better Media projekta iz Slovenije, upravo da bi pokušao da pruži odgovore na sve ove dileme i izazove i pokuša da animira što veći broj građana u borbi za bolje medije.

Better Media Srbija u toj borbi polazi od četiri jednostavna pravila:

  • Edukacija: organizacija jednostavnih eduaktivnih onlajn platformi sa svim bitnijim informacijama vezanim za medijski sektor,
  • Debata: organizacija skupova širom Srbije na kojima će se debatovati o svim bitnim aspektima medijskog integriteta,
  • Interakcija: živa i konstantna komunikacija putem svih dostupnih platformi i kreiranje spone između regulatornih i samoregulatornih tela i građana i građanki,
  • Transformacija: edukacija, debata i interakcija sve do dostizanja cilja – bolji mediji i medijski sadržaji.

Više informacija na bettermedia.rs, kao i našim stranicama na Facebook-u, Twitter-u i LinkedIn-u.

Agenda za Nis, 28. april fin