KOMUNISTIČKI POKRET SRBIJE

Komunistički pokret Srbije organizovaće u nedelju, 17. aprila, Međunarodni antifašistički forum u Nišu, najavili su predstavnici lokalnog komiteta na pres-konferenciji u Media i reform centru.

“Na tribini koja se održava u Narodnom pozorištu sa početkom u 17 sati učestvovaće komunisti i antifašisti iz Rusije, Slovenije, Bugarske, Crne Gore i Srbije. Što se tiče našeg izbornog angažmana, na lokalnim izborima ćemo istupiti zajedno sa Levicom Srbije. Želimo da izgradimo socijalističko ekonomsko uređenje, zalažemo se za istinsku demokratiju i suverenitet, a svedoci smo velikih problema u svetu po pitanju ekonomije i siromaštva”.

Komunistički pokret Srbije se, kažu, protivi rehabilitaciji nehumane nacitičke ideologije.

“Naš pokret uglavnom čine radnici, seljaci, nezaposleni i mladi. Mi nemamo šefa jer se držimo gesla da nije važno ko je prvi nego ko je iza njega”, rekao je kandidat za odbornika u GO Palilula Dragan Jocić.

Novinarima se obratila i 18-godišnja Katarina Ilijić, kandidatkinja za odbornika u Skupštini grada, koja je rekla da je “njen otac uvek bio privržen komunistima i da želi da nastavi njegovu tradiciju”.

Osim antifašističke tribine, Komunistički pokret ovog vikenda organizuje i radni sastanak u prostorijama stranke, a položiće i vence palim borcima za oslobođenje Niša.