NOVI USPESI AKADEMSKOG POZORIŠTA SKC-a

Posle nagrada – premijera

Ni nakon šest osvojenih nagrada na festival ‘’Zlatna kulisa’’ u Kragujevcu, ansambl Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra ne miruje. Već 17. marta ih očekuje premijera  komada rađenog po propovetci Radoja Domanovića ‘’Mrtvo more’’u režiji Aleksandra Đinđića.

Reditelj nas je kroz rad na ‘’Mrtvom moru’’ uveo u jedan nov način rada, u nove sfere glume. Predstava govori o jednoj idealnoj zemlji kakva, bojim se, naša nikada neće biti’’, kaže glavni glumac u predstavi Darko Radojević.

U SKC-u očekuju da I ova predstava pobire nagrade poput ‘’Mučenika’’ koji su na samo dva festival pobrali čak 14 priznanja. Najsvežiji je kragujevački festival ‘’Zlatna kulisa’’ na kome su ‘’Mučenici’’ nagrađeni u šest kategorija.

Sa čak dva priznanja sa ovog festivala došao je Miloš Unić – za najboljeg glumca I za mušku glumačku bravuru. ‘’Tokom šest godina, koliko sam deo ansambla Akademskog pozorišta, ‘’Mučenici’’ su ubedljivo najbolji komad  u kom sam glumio’’, ocenio je Unić nap res-konferenciji u Media I reform centru.

Reditelj viđestruko nagrađivanih ‘’Mučenika’’ Dušan Ščepihin kaže da se na predstavi radilo 14 meseci I da je ‘’pri prvom čitanju teksta uočio da komad kao da je pisan za glumce SKC-a. O kvalitetu predstave govore I desetominutne ovacije publike na festivalu u Kragujevcu.

Uprkos brojnim nagradama I velikmo interesovanju niške publike za predstave Akademskog pozorišta, ovaj ansambl radi  u prostoru od svega 35 kvadrata.

Direktor SKC-a Miroslav Jovič ovom prilikom je apelovao na nadležne da sagledaju potrebe višestruko nagrađivanog pozorišta I obezbede neki od mnogih praznih gradskih prostora.

Ovaj mladi ansambl očekuje turneja po Francuskoj sa predstavom ‘’Hodači’’. Osim toga, ansambl planira I da pojedine komade prilagodi I osobama oštećenog sluha.