GRADSKI FORUM- „Uloga relevantnih aktera u poboljšanju inkluzivne klime u zajednici“

Utorak, 15. mart 2016. godine, 19 sati

Deli prostor, Davidova 2, 18000 Niš

Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša, u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju iz Beograda i Media i reform centrom Niš, poziva vas na gradski forum i akciju „Inkluzivni omnibus“. U okviru ove akcije biće prikazana inkluzivna predstava pod nazivom „Saksija, lopta i Pinokio“, koju će izvesti deca iz ŠOSO „14. oktobar“ i mladi aktivisti iz Otvorenog kluba.

Nakon toga stručnjaci iz oblasti inkluzivnog obrazovanja, predstavnici niških osnovnih i srednjih škola, lokalne samouprave, organizacija civilnog društva, invalidskih organizacija, medija, kao i ostali zainteresovani građani diskutovaće o pitanjima u vezi sa inkluzivnim obrazovanjem i ulogama nadležnih institucija na lokalnom nivou, izazovima u radu Interresorne komisije, problemima sa primenom njihovih preporuka. Pored toga, govoriće se i o tome u kojoj meri preporuke ovog tela utiču na poboljšanje stanja inkluzivnog obrazovanja u niškim školama, kao i koliko to zaista ima uticaja na decu kao krajnje korisnike.

O ovoj temi razgovaraće:

Mirjana Radović, psihološkinja

Valentina Rančić, savetnica Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju

Milena Mladenović, učiteljica

Ljiljana Radovanović-Tošić, moderatorka

Građani će moći da postavljaju pitanja na samom događaju ili putem tvitera korišćenjem #gradskiforum.

Gradski forum je deo projekta „Partnerstvo za održivi razvoj“ koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva, predvođen Media i reform centrom Niš kao nosiocem projekta. Cilj je povećanje učešća građana u održivom razvoju zajednice kroz iniciranje redovne i direktne komunikacije između građana i predstavnika vlasti, ali i jačanje saradnje i komunikacije organizacija civilnog društva i medija sa nosiocima vlasti i insitucijama, što predstavlja osnovu svakog demokratskog procesa.