„KORPORATIVNI IMPERIJALIZAM: ZONE EKSPLOATACIJE U SRBIJI“

Publikacija Milenka Srećkovića “Korporativni imperijalizam: zone eksploatacije u Srbiji”, koja analizira tzv. industrijskе “slobodnе zonе” i sumira rezultate istraživanja o korporativnim privilegijama u našoj zemlji, promovisana je u Media i reform centru Niš. Autor kritikuje korporativni imperijalizam i pokazuje, na osnovu podataka iznetih u publikaciji, kako se on manifestuje u Srbiji i na koje se načine srpska privredna politika potčinjava korporativnim interesima.

“Nadam se da će ova publikacija doprineti razobličavanju dominantnih političkih dogmi i otvoriti perspektivu za osmišljavanje alternative trenutno vladajućoj eksploatatorskoj korporativnoj politici”, ističe autor.

Autor publikacije Milenko Srećković je kolumnista lista “Politika” od novembra 2013. Osnivač je Pokreta za slobodu, i kao sekretar Koordinacionog odbora radničkih protesta, organizovao je veći broj protesta protiv sumnjive privatizacije. Uređivao je domaće izdanje Z magazina i internet časopis na engleskom jeziku “Freedom Fight Info”. Priredio je knjige “Deindustrijalizacija i radnički otpor”, “Zemlja i sloboda”, “Borba za budućnost”, “Otimanje zemlje – otpor i alternative”. Aprila 2015. objavio je knjigu “Svako zaslužuje spas”, izbor iz publicističkih radova 2013–2015.