Održana Generalna skupština SEENPM

Predstavnici četrnaest organizacija članica SEENPM sastali su se 30. oktobra u Tirani na godišnjem sastanku Generalne skupštine. Kao najviši organ odlučivanja, Generalna skupština je dala pregled aktivnosti SEENPM-a u prethodnoj godini, uključujući sprovođenje strateškog i finansijskog plana 2014.-2016.,mreže SEENPM.
Corinom Cepoi, odlazeći predsednik odbora SEENPM, istakao je niz projekata koje je mreža sprovela u 2014. godini, uključujući i SEE Media Observatory, nagrade za istraživačko novinarstvo na zapadnom Balkanu i Turskoj, Partnerstvo za razvoj medija i “Reporting Neighbours in Balkan Media”, kao i inicijativi o govoru mržnje i digitalne regulacije i nastojanjima da se utvrde i izgrade kapaciteta za potrebe članova SEENPM. Tihomir Loza, izvršni direktor, je izvestio o trenutnim aktivnostima Sekretarijata SEENPM, uključujući prikupljanje sredstava i planovima za poboljšanje interne i eksterne komunikacije same mreže.
Generalna skupština je takođe izglasala tri nova člana odbora SEENPM . Mladen Velojić- Media & Reform Centar, Srbija; Barıs Altıntas- Platforme 24, Turska; i Ljiljana Žugić- Institut za medije Crne Gore koji su zamenili tri člana čiji  je mandat istekao: Corina Cepoi- IJC Moldavia, Ilona Moricz- Centar za nezavisno novinarstvo, Mađarska; i Ioana Avadani- Centar za nezavisno novinarstvo, Rumunija.
Novi bord je održao svoju prvu sednicu posle sastanka Generalne skupštine, izborom Ines Bamburać, izvršne direktorke Mediacentra Sarajevo, za njenog predsednika. “Radujem se bliskoj saradnji sa upravnim telima mreže i izboru za izvršnog direktora i nadam se da će SEENPM da nastavi igra ključnu ulogu u unapređivanju sloboda medija i profesionalizma u vreme kada je medijski sektor u celom regionu suočava sa nizom teških izazova”, rekla je Ines Bamburać.