Konferencija „Perspektive lokalnih medija“

Utorak, 25. novembar 2014. godine, „Grand hotel Niš

Novi medijski zakoni, država menja način finansiranja medija, digitalizacija samo što nije, građani nezadovoljni radom medija, ekonomska kriza nikako da prestane… Čini se da je situacija za medije poprilično neizvesna, a naročito za one lokalnog karaktera.

Nekada nosioci demokratskih promena, stubovi građanske participacije, najosnovnije i najrelevantnije sredstvo informisanja u zajednici, lokalni mediji su u sve težoj situaciji, uzrokovanoj nagomilanim problemima iz prethodnih godina, ali i novim zahtevima tržišta.

Istovremeno, sa razvojem novih tehnologija i sve većim brojem internet korisnika, nezadrživo se otvara novi medijski prostor, koji funkcioniše po malo drugačijim pravilima u odnosu na tradicionalan način izveštavanja i koji medijima pruža brojne mogućnosti.

Novo vreme donosi nove prilike i nove izazove sa kojima se moramo suočiti i izboriti. Međutim, ono što je najbitnije, jeste biti/ostati dosledan i ispunjavati osnovnu misiju – izveštavati u interesu građana i braniti javni interes…

U cilju pokretanja pomenutih tema, konstruktivne razmene mišljenja i pronalaženja adekvatnih načina za dalje funkcionisanje (egzistenciju) medija sa lokala, Media i reform centar Niš, u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji, Delegacijom EU u Srbiji i Ministarstvom kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, organizuje konferenciju pod nazivom „Perspektive lokalnih medija“.

Ovaj događaj je i prilika da se radno obeleži decenija rada i delovanja naše organizacije, predstave postignuti rezultati, koji su između ostalog doprineli institucionalizaciji kulture dijaloga i međusektorske saradnje, a u cilju razvoja građanskog i demokratskog društva.U skladu sa navedenim, velika nam je čast da Vas pozovemo na konferenciju „Perspektive lokalnih medija“ sa ciljem da na konstruktivan način učestvujete i doprinesete stvaranju boljih uslova za rad lokalnih medija – zaštitnika javnog interesa.

 

Srdačno,

Tim Media i reform centra Niš