Dijaspora na vezi 2016- internet portal

 

Dijaspora na vezi je informativni portal pokrenut sa idejom da Srbima u rasejanju na jednom mestu ponudi značajne informacije iz različitih oblasti – društva, ekonomije, obrazovanja, kulture, sporta, kao i da ih informiše o svim pitanjima važnim za svakodnevni život u zemljama prijema.

Prepoznajući potrebe Srba u dijaspori i regionu i nastojeći da se veza matice i dijaspore konstantno jača i unapređuje, naš sajt generiše vesti iz dijaspore i služi kao izvor informacija pre svega Srbima izvan matice, ali i kao informator matici o aktivnostima i delovanjima u dijaspori.

Dijaspora na vezi je spona između medija, udruženja i pojedinaca u dijaspori. Ideja nam je da na ovaj način motivišemo srpske medije, novinare i izveštače srpskih udruženja iz rasejanja da o svojim aktivnostima i istaknutim pojedincima redovno informišu ne samo lokalnu zajednicu već i čitavu dijasporu.

Čvrsta veza između Srba u rasejanju i matici značajna je osnova za jačanje dalje saradnje i realizovanje zajedničkih projekata. Portal prikazuje i kakav je bio put ljudi koji su iz Srbije krenuli u nepoznato i postigli zapažene uspehe.

Informativni portal Dijaspora na vezi rezultat je istoimenog projekta Media i reform centra Niš, koji se realizuje uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, i u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa dijasporom Grada Niša.

Projekat je podržan od strane Republike Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Aktivnosti u vezi sa projektom možete pronaći na portalu www.dijasporanavezi.rs

Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova