Medija centar Beograd i Media centar Niš pokrenuli su prvi, jesenji ciklus studijskih debata pod zajedničkim naslovom „Kad kažete…“. Jednom nedeljno raspravljaće se o praktičnim i bitnim problemima društva u Srbiji, s argumentima i kompetentnim sagovornicima koji i najsloženije, strateške teme razumljivo predstavljaju zainteresovanim građanima, pružaju uvid u različita stanovišta i stavove, i omogućuju svakom pojedincu da sam razvije svoje mišljenje.

Raznolike priloge „Kad kažete…“ (arhivske materijale, ankete, izjave, kratke reportaže s ljudskim primerima, intervjue…), obogaćuje interaktivnost s publikom: pitanja i komentari građana „ulivaju“ se novim tehnologijama (SMS, E-pošta, Tviter, Fejsbuk…), a javna rasprava nastavlja se on-line na www.mc.rs/KadKazete i povezanim sajtovima, web-forumima itd. U skraćenom izdanju, kao 50ak minuta dinamičnog TV-programa, biće dostupno na brojnim regionalnim i lokalnim TV-stanicama širom Srbije.

Urednički tandem serijala „Kad kažete…“ su doajeni ekonomskog novinarstva Miša Brkić i Mijat Lakićević, a novinarka/voditeljka je Aleksandra Krstić – inače i asistentkinja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, pa će u studiju biti i njeni studenti. Na drugom kraju telekonferencijske veze, u Media centru Niš je Miodrag Stanković, novinar TV5.

Zainteresovani mediji emisiju i dodatne materijale mogu preuzeti sa veb sajta serijala. Medijskim centrima Niša i Beograda svojom arhivom i dopisničkom mrežom partner je agencija FoNet, a na adresi www.fonet.rs/debata.php, za besplatno preuzimanje dostupni su manji segmenti čitavog sadržaja debate – audio i video klipovi, fotografije, tekstovi i transkripti.
Kompletna usluga je besplatna.