„DODJI NA AMFI VOL 5“ i Letnji festival bezbednosti mladih

Predstavnici organizacije KOM 018 najavili su na pres-konferenciji održanoj u Media i reform centru Niš manifestaciju hip-hop kulture Dodji na Amfi vol 5. Počinje u petak, 22. jula, od 17 časova, a zvanično otvaranje je u 20 sati.

Dođi na Amfi objedinjuje različite vidove hip-hop kulture – od grafita do stripa i break dance-a. Mladi umetnici će takođe imati priliku da se predstave publici i na taj način dobiju podršku i promovišu svoj rad. Ove godine nastupaju i VIP, Furio Djunta, Demonio, Rimski, Corona, Fox i mnogi drugi. Pored ovih nastupa, održaće se takmičenja u tri kategorije: break dance battle, free style battle i 1 na 1 takmičenje u basketu.

Dođi na Amfi vol. 5 deo je Letnjeg festivala bezbednosti mladih.

„Želeli smo da mladima u Nišu pružimo interesantno leto. U okviru Letnjeg festivala bezbednosti mladih biće organizovane brojne radionice i manifestacije. Najzanimljivije će biti Dođi na Amfi vol 5 i Igre na vodi“, rekao je Nikola Božanović iz KOM 018, koja je organizator Amfija.

„Mladi su akteri svih događaja. Osim zabavnih sadržaja, organizovane su brojne fokus grupe i radionice sa predstavnicima policije o bezbednosti mladih. Ovog leta spajamo lepo i korisno. Od svih informacija koje budemo prikupili na fokus grupama biće formiran dokument koji će biti prosleđen radnoj grupi koja se bavi bezbednošću mladih“, dodao je Nikola Petković iz Omladinskog centra Zajedno stvaramo.

„Ovom manifestacijom i kroz razne radionice pokazujemo mladima kakve posledice može imati nasilje“, rekao je predsednik Kancelarije za mlade Grada Niša Stevan Živković.

Ovu manifestaciju podržali su Grad Niš i Kancelarija za mlade Grada Niša.