LETNJI AKADAMESKI KURS „PLAY YOUR OWN GAME“

Članovi studentske organizacije BEST Niš najavili su deveti letnji akademski kurs „Play your own game“ na pres-konferenciji održanoj u Media i reform centru Niš. Kurs počinje u petak, 22. jula, i trajaće osam dana.

Ove godine učestvuje 25 studenata iz Evrope i 15 studentata sa Univerziteta u Nišu. Oni će obrađivati temu android programiranja.

„Učesnici će proći 30 sati teorijske i praktične nastave i na kraju kursa svako će kreirati svoju android igricu. Najbolji i najaktivniji po završetku kursa dobijaju sertifikat“, kaže glavna organizatorka kursa Natalija Tonić.

Studenti sa Niškog univerziteta imaju priliku da steknu osnovna znanja o android programiranju, kao i da se upoznaju sa pogodnostima neformalnog obrazovanja. Pored akademskog dela, kurs ima i drugu dimenziju. Tako će studenti iz Evrope imati priliku da bolje upoznaju Niš i našu kulturu.

„Prvi letnji kurs organizovan je 2008. godine i sada je već postao tradicija. Prednost ovog kursa je što se na univerzitetima u Evropi sertifikat priznaje i donosi određen broj ESP bodova. Takođe, kursevi koje organizuje BEST pružaju mogućnost i niškim studentima da otputuju i usavršavaju svoje znanje“, dodaje predsednik studentske organizaciije BEST Niš Nikola Mitrović.