MEĐUNARODNI TENISKI TURNIRI U NIŠU

Najjači teniski turnir na prostoru Srbije odigraće se u Nišu, najavili su predstavnici Tensike akademije Živković na pres-konferenciji u Media i reform centru.

“Dobili smo organizaciju najjačeg teniskog turnira od 25.000 dolara i on se održava septembra u TAŽ-u na Bubnju. Organizovaćemo i tradicionalni ženski turnir i juniorski međunarodni turnir”, najavio je predsednik Teniske akademije Živković Nikola Živković.

Na terenima TAŽ-a ovog leta će se igrati dva fjučersa i jedan ETA turnir. Mladi teniseri s nestrpljenjem iščekuju takmičenja. Juniorka TAŽ-a Teodora Ristić, koja je dve godine zaredom bila državna prvakinja, kaže da se “sprema za fjučers turnir i očekuje prvo mesto na njemu”.

Njen nešto stariji kolega, senior TAŽ-a Danilo Vukotić ne krije zadovoljstvo što će se pomenuti turniri održati baš u Nišu, jer, kako kaže, “ne mora baš sve da se dešava u Beogradu”.

Teniska akademija Živković počela je sa radom 2008. godine. Isprva su imali samo dva teniska terena, dok ih je danas čak deset na Bubnju.