ROK MUZEJ UŽIVO

Izložba „Rok muzej uživo“ biće otvorena 2. juna od 19:30 u prostoru Deli u Davidovoj ulici.

Na izložbi će biti predstavljeni različiti autentični eksponati, kao što su muzički instrumenti, scenska odeća, kolekcije fotografija i omota ploča iz perioda stvaranja ove vrste muzike kod nas.

„Niš je oduvek bio važna destinacija rok muzike. Cilj i ideja muzeja nije samo da imamo postavku starih eksponata nego da, pored održavanja tradicije, promovišemo i nove, mlade izvođače“, rekao je Miroslav Cvetković Cvele, basista Bajaginih “Instruktora”, koji je sa Srđanom Stojanovićem i Branimirom Loknerom osnovao “Institut za savremenu muziku”, odakle je potekla ideja za “Rok muzej”.

„Shvatili smo da kroz ovaj projekat možemo da objedinimo sve ljude, koji su godinama skupljali razne artefakte rok scene. Želimo da oživimo duh rokenrola, da sačuvamo od zaborava i promovišemo rok kulturu“, naglasio je Srđan Stojanović.

Nakon otvaranja izložbe, nostalgične Nišlije moći će da u klubu Feedback od 21 sat uživaju u koncertu kultnih rok grupa Daltoni i Lutajuća srca, Vlada Jet Band i Tommy & Vanya.

Izložba „Rok muzej uživo“ u Deli prostoru traje do 14. juna. Organizatori su Institut za savremenu muziku uz podršku Proaktiva i Delija.