GRADSKI FORUM- “Šta je interes građana Niša i kako ga ostvariti u Parlamentu?”

Četvrtak, 14. april 2016. godine, 18 sati

Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38

Nacionalna koalicija za decentralizaciju, u saradnji sa Media i reform centrom Niš, poziva vas na gradski forum sa temom „Šta je interes građana Niša i kako ga ostvariti u parlamentu?“.

Učesnici foruma pokušaće da odgovore na pitanja da li će novi poslanici u Skupštini Srbije zastupati interese građana ili svoje stranke, i šta poslanički kandidati vide kao interes građana Niša.

Razgovaraće se i o tome kako poslanici mogu da budu dostupniji građanima koji ih biraju, kome poslanici odgovaraju za svoj rad i da li i u kojoj meri poslanici mogu da kontrolišu rad izvršne vlasti.

Učesnici foruma biće kandidati za narodne poslanike iz Niša i okoline:

  • Milorad Stošić, Partija ujedinjenih penzionera Srbije (čeka se potvrda)
  • Goran Ćirić, Demokratska stranka
  • Slaviša Dinić, Levica Srbije
  • Milan Lapčević, Demokratska stranka Srbije
  • Milan Bošković, Dosta je bilo
  • Milija Miletić, Ujedinjena seljačka stranka
  • Dejan Tasić, moderator

U završnom delu poslanici će odgovarati na pitanja građana prikupljena na tviteru sa haštagom #gradskiforum i u okviru kampanje #PravoPitanje.

Gradski forum je deo projekta „Partnerstvo za održivi razvoj“ koji realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva, predvođen Media i reform centrom Niš kao nosiocem projekta. Cilj je povećanje učešća građana u održivom razvoju zajednice kroz iniciranje redovne i direktne komunikacije između građana i predstavnika vlasti, ali i jačanje saradnje i komunikacije organizacija civilnog društva i medija sa nosiocima vlasti i insitucijama, što predstavlja osnovu svakog demokratskog procesa.