Završen osmi “Nauk nije bauk”

Rekordnih 25.000 gostiju posetilo je ove godine festival “Nauk nije bauk”. Osim posetilaca iz Niša i drugih gradova Srbije, bilo je gostiju iz regiona i inostranstva, pre svega Austrije, Francuske i Makedonije. Organizacioni tim festivala, koji čine učenici i profesori Gimnazije “Svetozar Marković” Niš, ističe da su i ove godine nadmašili dosadašnje rezultate.

Na preko 80 štandova postavke je izložilo oko 1200 učesnika, što je više nego ranijih godina, te su posetioci imali priliku da se upoznaju sa raznim zanimljivostima koje donosi nauka. Pod sloganom Uči drugačije!, posetioci su mogli da učestvuju u deset interaktivnih radionica, slušaju predavanja eminentnih stručnjaka, motivacione govore zvezda festivala, odgledaju predstave koje ilustruju svet nauke.

Da je ovogodišnji “Nauk nije bauk” bio posebno zanimljiv, pokazuje oko 1500 fotografija i kratkih video-klipova objavljenih pod haštagom #nauknijebauk. Prenos sa festivala putem interneta pratilo je nekoliko hiljada jedinstvenih korisnika, a fotografije i članke medijskog tima, sastavljenog pretežno od učenika gimnazije “Svetozar Marković”, na društvenim mrežama pratio je rekordan broj ljudi.

Posetioci su sa sobom poneli oko hiljadu fotografija koje su napravili na Instagram mašini, kao i vredne nagrade osvojene u kvizu “Evropa otvoreno” na štandu EU info kutka Niš.

U prisusutvu brojnih medija, na svečanom otvaranju su uz organizatore bili i partneri sa Elektronskog fakulteta u Nišu, pokrovitelj festivala ERSTE banka i predstavnici Grada Niša.

Organizatori, učesnici i posetioci imaju reči hvale i zajednički stav da Niš zaslužuje ovakav brend koji na jednom mestu predstavlja i ujedinjuje nauku, obrazovanje i kulturu.