NIK VUJIČIĆ U NIŠU 19. APRILA

Motivacioni govornik Nik Vujičić nastupiće 19. aprila u Nišu u hali Čair, najavili su organizatori na pres-konferenciji održanoj u Media i reform centru.

“Ovaj Australijanac srpskog porekla rođen je bez udova. Već sa osam godina pokušao je da izvrši samoubistvo, a sa 18 je počeo da svojim govorima motiviše ljude širom sveta da slede njegov primer i lakše prevaziđu izazove sa kojima se susreću”, rekao je jedan od organizatora događaja u hali Čair Emanuel Ralević iz humanitarne organizacije Ljubi bližnjeg svoga.

Nik Vujičić je do sada držao govore u 43 zemlje pred više od četiri i po miliona ljudi. Nastup u Nišu održava se u sklopu njegove balkanske turneje. Za razliku od nastupa u Kragujevcu i Novom Sadu, događaj u hali Čair biće besplatan.

“Zbog teške finansijske situacije, odlučili smo da ulaz bude besplatan, a 5000 besplatnih ulaznica zainteresovani će od subote, 9. aprila, moći da podignu na biletarnici bioskopa Kupina. Najbržih 500 će od 5. aprila moći da rezervišu svoje ulaznice telefonom na 062/81-28-025, a već sada vlada veliko interesovanje za prisustvovanje ovom događaju”, napominje Vlada Stanojević iz UG Radosna vest.

U organizaciju je uključen i JCI Niš, koji u sklopu manifestacije “Nik u Nišu” organizuje i humanitarnu akciju za pomoć udruženju Drugačiji zajedno.

“Na ulazu u halu Čair nalaziće se kutija za prikupljanje dobrovoljnih priloga. Cilj je da prikupimo novac za nabavku testova iz Londona putem kojih je moguće pronaći najbolji način za rad sa decom sa smetnjama u razvoju”, rekao je Miloš Milošević iz niškog JCI-a. Ova organizacija je i 2012. imala susret sa Nikom Vujičićem budući da su decu bez roditeljskog staranja vodili u beogradski Sava centar, gde je Vujičić držao predavanje.