RASPISAN A2B KONKURS ZA STUDENTE I PREDUZETNIKE IZ NIŠA

Novi konkurs “Academic to Business” (A2B) raspisan je 1. februara. Program je kreiran kako bi se studentima i preduzimljivim mladim ljudima pružila prilika da unaprede svoja znanja i veštine, oprobaju se u ulozi preduzetnika kroz rešavanje realnih i konkretnih poslovnih izazova i steknu neophodno praktično iskustvo, rečeno je na pres-konferenciji održanoj u Media i reform centru.

“Program A2B ima dve ciljne grupe: studente završnih godina osnovnih, master i doktorskih studija državnih i akreditovanih privatnih fakulteta, ali i preduzetnike koji su svoje poslovanje započeli pre najviše tri godine”, rekla je Danijela Vučić, koordinatorka Programa “Pokreni se za budućnost” u okviru kojeg se sprovodi A2B. “U okviru A2B programa odabrani petočlani timovi studenata biće povezani sa selektovanim preduzetnicima na primeru čijeg poslovanja će rešavati poslovni zadatak. Upoznajući i analizirajući poslovanje, akademci će moći neposredno da primene stečeno znanje na konkretnim situacijama u biznisu”, dodala je Vučićeva.

Konkurs je takmičarskog karaktera. Studente članove prvoplasiranih timova očekuju stipendije, a preduzetnike finansijska podrška za primenu najboljih studentskih rešenja, kojima će unaprediti svoje poslovanje.

Tim lider pobedničkog tima prve generacije A2B programa Aleksandar Dinčić istakao je: “Sećajući se prethodnog konkursa, mogu reći da smo očekivali mnogo, a dobili još više. Pozivam sve studente da konkurišu, jer će dobiti priliku da naučeno na fakultetu primene u praksi”.

Preduzetnica Snežana Gregović, učesnica prvog A2B programa, rekla je da su “entuzijazam, energija i ideje studenata bili i te kako od pomoći, a to što smo i dalje u kontaktu govori koliko nam svima znači ovaj program”.
“Prateći potrebe zajednice i odgovarajući na zahteve studenata, ali i preduzetnika niškog regiona, kao društveno odgovorna kompanija već 12 godina kreiramo nove programe i stvaramo prilike za nova dostignuća perspektivnih i mladih ljudi”, dodala je Jelena Preradović-Stevanović iz kompanije Filip Moris.

A2B program realizuje Centar za razvoj liderstva uz podršku kompanije Filip Moris u Srbiji. Konkurs je otvoren do 13. marta 2016, a uslovi i prijavni formulari za studente i preduzetnike dostupni su na sajtu www.pokrenisezabuducnost.rs.