„Transparentnost i privatnost u sudskim odlukama“

Partneri za demokratske promene Srbija (Partneri Srbija) pozivaju Vas na panel diskusiju „Transparentnost i privatnost u sudskim odlukama“.

Diskusija će se održati u utorak, 22. decembra, od 13 sati u Media i reform centru Niš, Obrenovićeva 38.

Događaj će biti organizovan u okviru istoimenog projekta koji podržava USAID Projekat za reformu pravosuđa i odgovornu vlast (JRGA). Opšti cilj projekta jeste unapređenje pristupa javnosti sudskim odlukama uz istovremeno poštovanje standarda zaštite privatnosti.

U uvodnom delu panel diskusije tim istraživača Partnera Srbija predstaviće nalaze i rezultate analize Anonimizacija podataka u sudskim odlukama u Srbiji – ka usaglašenim pravilima i praksi“. U nastavku događaja biće predstavljena Radna verzija Modela pravilnika o standardima anonimizacije podataka u sudskim odlukama (Model pravilnika), koju je izradila Ekspertska radna grupa formirana u okviru projekta, a koju sačinjavaju predstavnici udruženja sudija, javnih tužilaca, novinara i pravosudnih savetnika, kao i predstavnici advokature, civilnog društva i akademske zajednice.

U završnom delu događaja, učesnici će moći da iznesu svoja iskustva i komentare o ostvarivanju pristupa javnosti sudskim odlukama, kao i predloge za unapređenje sadržaja Modela pravilnika.

Molimo vas da učešće na panel diskusiji potvrdite do ponedeljka, 21. decembra, u 12h mejlom na office@partners-serbia.org ili telefonom na broj 011-3231-551.

POZIV – Transparentnost i privatnost u sudskim odlukama – 22 decembar Nis
Agenda – Transparentnost i privatnost u sudskim odlukama – 22 decembar Nis
Partneri Srbija – Radna verzija Modela pravilnika o standardima anonimizacije podataka u sudskim odlukama
Partneri Srbija – Anonimizacija podataka u sudskim odlukama u Srbiji – ka usaglašenim pravilima i praksi – radna verzija