Nagradni konkurs za dopisnike iz dijaspore u saradnji sa Kancelarijom !

Kancelarija za saradnju sa dijasporom Grada Niša i Media i reform centar Niš, u saradnji sa Nišville Jazz Festivalom, pozivaju dopisnike iz dijaspore da učestvuju u nagradnom konkursu. Ovo je prilika da učesnici konkursa domaćoj javnosti i dijaspori širom sveta predstave svoj rad, kao i da ostvare učešće na Nišville Jazz Festivalu, koji se od 13. do 16. avgusta 2015. godine održava u Nišu. Nagrađeni dopisnici izveštavaće na srpskom jeziku za dijasporu i na zvaničnom jeziku zemlje u kojoj žive.

Cilj konkursa je da se domaćoj javnosti približe dešavanja koja se organizuju u dijaspori, kao i da se u dijaspori i inostranstvu izveštava o zbivanjima u matici, konkretno, o Nišville Jazz Festivalu.

 Za prijavu je potrebno poslati objavljen članak sa izveštajem o nekoj manifestaciji u organizaciji naše dijaspore na srpskom ili engleskom jeziku.

Nagrade:

  • smeštaj u Nišu tokom Nišville Jazz Festivala (13–16. avgust), pres-propusnice i simbolične nagrade za prva tri mesta;
  • pres-propusnice i simbolične nagrade za četvrto, peto i šesto mesto.

Najbolji članci biće objavljeni u biltenu Kancelarije za saradnju sa dijasporom Grada Niša za jul 2015. Svih šest nagrađenih dopisnika iz dijaspore biće učesnici okruglog stola sa temomIzveštavanje o dijaspori i matici, koji će se održati za vreme Nišville Jazz Festivala 2015.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati elektronskim putem na adresu:info@dijasporanis.com.

Rok za prijavu je 8. jun 2015. godine.

Putem dolenavedenog linka možete preuzeti:

Obrazac za prijavu na nagradni konkurs za dopsinike iz dijaspore, MRCN i KZD