Mediji za građane – gradimo poverenje

Projekat “Mediji za građane – gradimo poverenje” ima za cilj da građanima ukaže na značaj slobodnog i nezavisnog novinarstva i novinarske profesije, kao i da informiše novinare južne i istočne Srbije kako da unaprede reputaciju novinarske profesije i približe svoje sadržaje građanima.

MRCN kroz ovaj projekat želi da osnaži novinare iz južne i istočne Srbije, ali i građane koji će moći da donose informisane odluke na osnovu tačnih, pravovremenih i objektivnih informacija.

Kroz serijal od kratkih videa do 5 minuta, vizuale, infografike i tizere koje ćemo objaviti na društvenim mrežama u okviru onlajn kampanje za promociju dobre prakse pokušaćemo da informišemo građane o važnosti nezavisnog i profesionalnog novinarstva.

Gradski forumi koje ćemo organizovati poslužiće da medijski stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u lokalnim medijima, kao i predstavnici civilnog društva i akademske zajednice razmene iskustva i pokrenu debatu o revitalizaciji ugleda novinarske profesije.

Ovaj projekat je proizveden uz finansijsku podršku Evropske unije. Njegov sadržaj je isključiva odgovornost Media i reform centra Niš, i ne odražava nužno stavove Evropske unije.⁣⁣

 
This project is financed
by European Union

Projekat “Mediji za građane – gradimo poverenje” podržan je u okviru programa podrške „Safejournalists.net“.