„Pressing“ obeležava 25. rođendan

Akademski list Pressing obeležava 25. rođendan. Tim povodom izdavači i saradnici održali su pres-konferenciju u Media i reform centru Niš.

Osnivači i saradnici ovog magazina prisetili su se vremena kada je „Pressing“ nastao.

„Ovaj datum je veoma značajan.  Pressing nikad nije bio bajat i uvek je zanimljiv. To je mesto gde su ljudi mogli da se profilišu. Cilj nam je uvek bio da pronađemo nekog ko će voditi magazin bolje od nas“, rekao je jedan od nekadašnjih urednika Pressinga Boba Ljujić.

Prema rečima Dejana Dabića, jednog od urednika ovog lista, ono što ga je uvek izdvajalo od drugih magazina jesu kvalitetne rubrike koje su se bavile filmom, stripom, muzikom i književnošću.

Kontinuitet, kvalitet i radost su ključne reči koje najbolje opisuju ovaj list, kažu bivši i sadašnji saradnici Pressinga.

„Kontinuitet je reč koja dobro opisuje rad Pressinga. I pored toga što kao grad zaostajemo, može se reći da je ovaj časopis jedan od razloga zbog kojih se Niš izdvaja“, izjavio je bivši urednik Jugoslav Joković.

„Za mene je Pressing radost. Veliki je uspeh to što su se mladi aktivirali i što se studenti uključuju u rad“, dodaje saradnik ovog magazina Velibor Petković.

„Septembra nas očekuje novo okupljanje. Pripremamo monografiju Pressinga u kojoj će se naći neki od najboljih tekstova“, najavio je urednik Pressinga Dejan Kostić.

Prvi broj ovog magazina izašao je 11. jula 1991. godine. Za dvadeset pet godina objavljena su 74 broja.