17. SAJAM TURIZMA U NIŠU

Međunarodni sajam turizma biće otvoren u utorak, 26. aprila, u 12 sati u hali Čair u Nišu, najavili su organizatori na pres-konferenciji u Media i reform centru.

“Prijavljeno je 130 izlagača, a osim turističkih agencija, banja i opština, na sajmu će biti promovisani i aktivni odmor, kao i atraktivni ski rizorti, poput onih na Staroj planini i Kopaoniku”, rekao je direktor Turističke organizacije Niš.

Posebna pažnja tokom Sajma turizma biće posvećena gastronomiji, na štandu Ukusi Srbije.

“Prvog dana na ovom štandu će biti promovisani lokalni specijaliteti – roštilj, burek, pite… Drugog i trećeg dana će nam svoje gurmanluke predstaviti kulinari iz Bora, Bele Palanke, Novog Pazara i Sofije”, najavila je Aleksandra Zdravković iz TON-a.

Drugog dana sajma, 27. aprila, od 11 do 16 sati održaće se konferencija o značaju razvoja avanturističkog turizma za lokalnu ekonomiju. “Imamo tu sreću da je u neposrednoj blizini Niša netaknuta priroda, grad je omeđen sa četiri planine, što je idealan teren za bavljenje avanturizmom”, naveo je Milan Stojaković iz turističke agencije Nature travel office, koja promoviše aktivan odmor.

17. Međunarodni sajam turizma traje do 28. aprila, otvoren je od 10 do 19 sati. Ulaz je besplatan.