Seminar “Kako se formira savremeni srpski identitet?”

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, organizuje jednodnevni seminar “Kako se formira savremeni srpski identitet?”.

Seminar će se između ostalog baviti i sledećim pitanjima: šta definiše naš identitet; kako se formira nacionalni identitet, da li, i ako da, u kojoj meri Rusija utiče na medije i kulturu u Srbiji? Predavači će biti stručnjaci iz oblasti ljudskih prava, politikolozi i sociolozi.

Datum: 5. maj 2016. godine, od 11 do 16 sati 

Mesto: Media i reform centar Niš, Obrenovićeva 38

Rok za apliciranje: 3. maj 2016. u 17h

Seminar je namenjen mladima iz Srbije – studentima i onima koji su nedavno završili fakultete društvenih nauka (sociologiju, psihologiju, istoriju, političke nauke, novinarstvo, pravo, itd.), koji su aktivni u oblasti kulture i društvenih nauka i motivisani da prošire svoje znanje o aktuelnim političkim i društvenim trendovima.

Seminar je besplatan, ali putni troškovi nisu pokriveni. Stoga je poziv inicijalno namenjen mladim ljudima koji žive na području Niša. Ukoliko neko od potencijalnih učesnika ima način da obezbedi dolazak na seminar, biće nam drago da imamo učesnike i iz drugih gradova.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće, pošaljite nam popunjeni upitnik na skolahos@gmail.com. Upitnik možete preuzeti sa linka http://helsinki.org.rs/serbian/aktuelnosti_t65.html.

Ukoliko imate dodatna pitanja, pozovite nas na 011 33 49 170, kontakt osoba je Jovana Saračević.

Srdačno vas pozdravljamo i radujemo se vašim prijavama!