AIESEC poziva studente na volontersku praksu u inostranstvu

Studentska organizacija AIESEC pozvala je akademce da se prijave na program volonterske prakse “Global Citizen”.

“Reč je o internacionalnom programu volontiranja namenjenom mladima koji žele da rade na ličnom usavršavanju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture. Učesnici imaju priliku da rade na projektima iz oblasti kulture, obrazovanja i socijalnog preduzetništva”, rekla je PR AIESEC-a Aleksandra Matić.

Za program se mogu prijaviti svi studenti do 29 godina sa osnovnim znanjem engleskog jezika.

Prezentaciji ovog programa održanoj u Media i reform centru prisustvao je i student iz Malezije Endrju Vu, koji je od prošle sedmice u Nišu, gde osnovce uči engleskom jeziku.

“Kad sam došao u Niš, bilo mi je jako hladno, jer je u mojoj zemlji temperatura oko 20 stepeni, a ovde je bilo tek nekoliko stepeni iznad nule. Odličan mi je utisak ostavila hrana koja je, osim što je ukusna, i izuzetno jeftina. Takođe, Niš krase lepi ljudi”, rekao je Vu i dodao da “jedva čeka da svojim prijateljima iz Malezije predstavi Srbiju kroz fotogrfije i snimke”.

Priliku da se, poput Vua, okušaju na višenedeljnoj praksi u inostranstvu sada imaju i naši studenti, koji će tokom boravka biti smešteni u porodicama ili iznajmljenim stanovima.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju koju vode studenti.