Popularna klasika za ustanovu “Mara”

Humanitarni koncert za pomoć centru za dnevno zbrinjavanje osoba sa smetnjama u razvoju “Mara” održaće se u petak, 26. februara, od 20 časova u sali niškog Simfonijskog orkestra.

“Na programu će biti popularne operske arije i dueti, kao i violinske kompozicije Sarasatea i Montija”, rekla je direktorka Simfonijskog orkestra Vesna Bratić i dodala da će “koncertom dirigovati Zoran Stanisavljević, a kao solisti nastupiti studenti Fakulteta umetnosti”.

Cilj suorganizatora ovog humanitarnog koncerta, Civitan kluba, jeste, kako kažu, “dvostruk jer, osim što prikupljaju novac za centar Mara, na ovaj način popularizuju i kulturne događaje u gradu”, rekao je Ivan Tašić iz Civitan kluba na konferenciji za novinare, održanoj u Media i reform centru.

Cena ulaznice je 500 dinara, a prikupljeni novac biće uručen centru “Mara”. Direktor ove ustanove Miloš Ranđelović ocenio je da se “kvalitet jednog društva ogleda u tome kako se ono ophodi prema najugroženijima” i da “štićenicima Mare, osim ovakve vrste pomoći veoma znači i pažnja drugih ljudi” i pozvao sugrađane da dođu i druže se sa korisnicima ovog centra.

Ulaznice za koncert prodaju se na blagajni Simfonijskog orkestra i kod članova Civitan kluba.