FORUM NAPREDNIH TEHNOLOGIJA – POTENCIJALI GRADA NIŠA

Grad Niš, u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Niš, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Niš, i Klasterom naprednih tehnologija NiCAT, pod pokroviteljstvom Telekoma Srbija, organizuje prvi forum posvećen naprednim tehnologijama. Manifestacija pod nazivom „Forum naprednih tehnologija – potencijali grada Niša“ predstavljena je javnosti na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

„Forum ima za cilj da predstavi Niš kao grad naprednih tehnologija. To je prilika da se, u cilju ekonomskog razvoja, okupe nosioci aktivnosti, ali i da se pomogne procesu učenja i stvaranju novih uslova za napredak“, istakao je gradski većnik Mihajlo Zdravković, predsednik Radnog tima za organizaciju foruma.

Povezivanje obrazovnih institucija sa proizvodnim firmama u sektoru naprednih tehnologija, stvaranje uslova za uspostavljanje lanaca snabdevača velikih kompanija prisutnih u lokalnoj zajednici i sektora MSP-a kroz direktne kontakte, kao i profesionalna orijentacija i prezentacija mogućnosti obrazovanja u sferi elektronike, mašinstva i IT-a – samo su neki od ciljeva ovog foruma.

Dekan Elektronskog fakulteta prof. dr Dragan Janković poručio je svim mladima da postoji mogućnost ostvarivanja snova i ovde, a da im predstojeći forum može biti stepenica ka stvaranju novih mogućnosti.

„Potencijal regiona treba nadograđivati između ostalog i ulaganjem u znanje radnika o naprednim tehnologijama“, rekao je predsednik Regionalne privredne komore Niš dr Dragan Kostić.

Forum naprednih tehnologija upotpuniće i prateće manifestacije. Jedna od njih je sajam zapožljavanja i stručne orijentacije koji organizuje niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Menadžer Klastera naprednih tehnologija NiCAT Goran Mladenović poručio je mladima da Forum naprednih tehnologija prikazuje Niš kao grad novih mogućnosti i dobro mesto za napredovanje i usavršavanje. Mladenović je pozvao predstavnike svih firmi iz oblasti naprednih tehnologija da se predstave na forumu i povežu sa budućim partnerima.

Forum naprednih tehnologija održaće se 13. i 14. oktobra u holu Elektronskog fakulteta, uz učešće više od 20 institucija i više desetina izlagača.

Saopštenje – Forum naprednih tehnologija, 1. oktobar 2015, Niš