Javna debata: izazovi bezbednosti mladih u lokalnoj zajednici

Petak, 17. april 2015. godine, 14 sati

Media centar Niš, Obrenovićeva 38

Media i reform centar Niš poziva vas na javnu debatu Izazovi bezbednosti mladih u lokalnoj zajednici. Debati su prethodile radionice u kojima su učestvovali učenici niških srednjih škola.

Skupština Grada Niša je decembra 2013. godine jednoglasno usvojila Strategiju bezbednosti mladih Grada Niša. Niš je trenutno jedini grad u Srbiji koji ima ovakav dokument, kao i Radnu grupu koju je formirao gradonačelnik Niša za sprovođenje ciljeva strategije. Radna grupa predstavlja operativno telo sastavljeno od predstavnika lokalne samouprave i civilnog sektora.

Javna debata i radionice namenjene srednjoškolcima i studentima prvi su u nizu ovakvih događaja, čiji je cilj da okupe mlade i predstavnike institucija kako bi se zajedno uključili u primenu Strategije i njenog Akcionog plana i time doprineli stvaranju bolje i bezbednije zajednice. Debata i radionice deo su projekta „Bezbednosna kultura mladih“, koji realizuje Media i reform centar Niš, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i Radne grupe za implementaciju Akcionog plana Strategije bezbednosti mladih Grada Niša.

Učesnici debate biće:

  • Milan Pešić, gradski većnik za omladinu i sport
  • Ivana Vračkić, koordinatorka u Upravi za omladinu i sport Grada Niša
  • Marjan Cvetković, predsednik UO Krovne organizacije mladih Srbije
  • Mladen Velojić, direktor Media i reform centra Niš i koordinator projekta „Bezbednosna kultura mladih“
  • Moderator: Slađana Ostojić, direktorka TV Zona Plus