Festival evropskog filma 2014

Festival evropskog filma ima za cilj promociju evropske kinematografije i evropskih vrednosti u Nišu. U toku 2014. godine biće organizovane 32 revije filmova zemalja članica Eurimages-a (Fonda kulturne podrške Saveta Evrope). Svaka zemlja biće predstavljena sa po 3 do 5 referentnih i reprezentativnih filmova, koji na najbolji način odslikavaju njenu kulturu i stanje u društvu.

Pre filmskih projekcija biće organizovana javna diskusija o konkretnoj kinematografiji uz učešće filmskih profesionalaca i predstavnika evropskih kulturnih centara i ambasada. Na Niškoj televiziji dva puta mesečno biće emitovan TV magazin, kratke emisije sa pregledom evropske kinematografije koja se u tom periodu promovisala, sa intervjuima i snimcima javnih diskusija. Festival evropskog filma uključuje i organizovanje sada već tradicionalne manifestacije „Dani evropskog filma“, revije najboljih filmova sa našeg kontinenta, koja se već nekoliko godina unazad održava u Nišu u maju mesecu.

Festival evropskog filma je organizovan od strane bioskopa „Kupina“ i Media i reform centra Niš, u saradnji sa Niškim kulturnim centrom.