Premijera dokumentarca o „Radničkom“ u subotu u podne

Dokumentarni film o niškom fudbalskom klubu „Radnički, ljubav Niša“ premijerno će biti prikazan 23. aprila u 12 sati u bioskopu Vilin grad. Na filmu se radilo godinu dana, a koncept je takav da u njemu Radnički priča priču o sebi, rečeno je na pres-konferenciji u Media i reform centru Niš.

„Film prati život Radničkog od njegovih početaka do danas. To je romansirana priča, emotivan i sugestivan film. Narator koji se nalazi u ulozi Radničkog jeste prvak niškog Narodnog pozorišta Aleksandar Mihailović“, rekao je producent filma Miodrag Miljković i dodao da se „u filmu nalaze i intervjui sa atraktivnim imenima poput Piksija i Ramba Petkovića, a u dokumentarcu govori i najstariji živi igrač ovog kluba koji ima 87 godina“.

Portparol FK Radnički Sanja Mirković rekla je da joj je „neizmerno drago što je napravljen ovaj dokumentarni film kako bi se i mlađe generacije upoznale sa bogatom istorijom Radničkog“.

Dokumentarni film „Radnički, ljubav Niša“ podržao je Grad Niš. Većnik Milan Pešić je na konferenciji za novinare zaključio da je „nemoguće biti Nišlija, a ne biti meraklija i da dokle god klub postoji, živeće zajedno sa gradom“.

Dokumentarac je delo produkcijske kuće Synopsis, a ideja je potekla pre dve godine od niškog snimatelja Aleksandra Z. Dimitrijevića.